Fantastisch dagje uit inclusief bezoek aan een wijngoed - heerlijk eten en een bezoek aan het kasteel

Bij dit busarrangement is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie/thee en kasteelgebak
  • Rondleiding in het kasteel
  • Lunch
  • Bustoer naar het wijngoed
  • Rondleiding en Wijnproeverij
  • 3-gangen diner

  Prijs: vanaf € 72,- p.p.

  Dit arrangement kunt u alleen als groep vanaf 25 personen samen boeken.

  De prijs is exclusief bushuur. De prijs hiervan is afhankelijk van het aantal personen en de plek waar vandaag u wilt vertrekken.

  De prijs van dit busarrangement is geldig tot en met 31 december 2022 met uitzondering van de feestdagen.

Beleef een bijzondere historische dag en maak een mooie rondvaart over de Rijn

De historische dag begint met een hartelijk ontvangst met koffie/thee en kasteelgebak in Eetcafe & Zalencentrum de Gracht. Na het ontvangst krijgt u een rondleiding in het kasteel huis Bergh. Vervolgens keert u terug naar de Gracht en geniet u van een heerlijke lunch. Na deze overheerlijke lunch stappen we n de bus en vertrekken richting het Wijngoed voor wederom een rondleiding en een proeverij van de beste wijnen. Weer terug in Kasteelstad 's Heerenberg wordt de historische dag afgesloten met een heerlijk 3-gangendiner.

Ook over de heen en terugreis hoeft u zich geen zorgen te maken, want de bus komt u ook ophalen en terugbrengen op een afgesproken locatie.

Het programmavoorbeeld

10:00 uur: Ontvangst met koffie/thee en kasteelgebak in 't gezellige eetcafe de Gracht
11:00 uur: Rondleiding o.l.v. gids door het kasteel
12:15 uur: Lunch in eetcafe en zalencentrum de Gracht in  's-Heerenberg
13:45 uur: Bustoer naar het wijngoed voor Rondleiding en Proeverij
16:15 uur: Bustoer terug naar 's-Heerenberg
17:00 uur: 3-gangen diner in eetcafe en zalencentrum de Gracht in  's-Heerenberg
19:30 uur: Afsluiting van een bijzondere dag

Rondleiding door het kasteel

Kasteel: tijdens de rondleiding kunt u de vroege Italiaanse schilderkunst bewonderen en de handschriften uit de middeleeuwen bezichtigen. In de Middeleeuwse toren kunt u in de wapenkamer de wapens bewonderen die in de Middeleeuwen werden gebruikt. In de muntenkamer ziet u de munten die vroeger werden geslagen.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • wifi

Onze partner

Geniet van de historische stad s-Heerenberg

Dit cafe, restaurant en zalencentrumis gelegen in het historische centrum van s-Heerenberg. s-Heerenberg wordt ook wel de Kasteelstad genoemd. Geniet op de warme dagen op het terras van de zon en iets lekkers en bewonder de historische stad. In het café zalencentrum ligt het Stadsmuseum. Het museum verzorgt het hele jaar door diverse rondleidingen en lezingen. Binnen enkele minuten bent u na het oversteken van het Museumplein bij Kasteel Huis Bergh, de Munt en de naastgelegenheden kerken. Kasteel Huis Bergh, de Munt en de kerken zijn zeker een bezoek waard!

Trouwen of iets te vieren?

Dezel locatie heeft een zalencentrum waar u een feest kunt geven. De grote zaal heeft plaats voor maximaal 300/500 personen. DJ's en bands kunnen op het podium hun hart ophalen en er een onvergetelijke avond van maken. In de kleinere zalen kunnen feesten/partijen worden gegeven voor 20 personen, maar ook voor 120 personen. In het grotje kunt u samen met een gezelschap van 20 personen tot maximaal 100 personen het dak er laten afgaan. Het grotje heefteen dansvloer waarop u heerlijk kunt dansen en is voorzien van sfeerverlichting. Feesten/partijen kunnen voorzien van een heerlijk buffet. Gaat u binnenkort trouwen? Uw mooiste dag kan compleet worden ingevuld, van de trouwceremonie, een uitgebreid dinner of buffet tot een spetterend feest.

Catering

Bij het organiseren van een feest komt veel kijken, denk maar aan het regelen van een locatie tot aan de catering. Wij nemen dit graag uit handen en zij verzorgen de catering op locatie. Bij de catering heeft u de keuze uit een buffet, barbecue, koude of warme hapjes, drankjes en zelfs meubilair en glaswerk kan worden verzorgd. Tevens levert de Gracht maatwerk waarbij uw wensen in acht worden genomen. Heeft u geen zin om tijdens de feestdagen te koken? Wij bieden rundvleessalades en puddingen aan om uw feestdagen compleet te maken! Wij leverenaan huis het door u uitgekozen buffet. De buffetten lopen uiteen van een buffet met koude en warme gerechten, hapjesbuffet tot aan een winterkostbuffet.

Ligging

Steek het museumplein over en u bent binnen enkele minuten bij Kasteel Huis Bergh, de Munt en de kerken. Kasteel Huis Bergh is adembenemend kasteel dat wordt omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. Luister naar de verhalen over de rijke historie en bewonder de kunstverzameling. Bij Kasteel Huis Bergh ligt de Munt, ook wel het muntgebouw genoemd en is het enige muntgebouw dat nog bestaat. In het muntgebouw kunt u onder leiding van een muntmeester zelf een munt slaan. 's-Heerenberg heeft twee kerken, namelijk de Pancratiuskerk en de Protestantse kerk. De Pancratiuskerk is te herkennen aan zijn neogotiek en de vele glas in lood ramen. De Protestantse kerk wordt omgeven door de slotgracht aan de ene zijde en aan de andere zijde ligt het kerkhof. In de kerk hangen drie klokken die gemaakt zijn door Meester Geert van Wou.