Ontdek het oude Stadscentrum van Vlissingen tijdens deze stadswandeling met gids

Bij deze Stadswandeling Vlissingen is inbegrepen

  • Stadswandeling van 1 1/2 uur
  • Begeleiding door een gids

Prijs: € 10 p.p. voor volwassenen op basis van minimaal 1 persoon.

Kinderen tot 12 jaar betalen € 3,50 p.p.

Algemene informatie:

  • Het maximaal aantal deelnemers is 15 per gids.
  • Na tijdig verzoek is een wandeling in de Duitse, Engelse of Franse taal mogelijk.
  • De wandeling duurt circa anderhalf uur.

U kunt wandelen op:

  • Dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 15.30 uur.
  • Donderdag van 10.30 uur tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 15.30 uur.
  • Zaterdag van 10.30 uur tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 15.30 uur.

  Het is ook mogelijk de wandeling te combineren met een rit in de Zonnetrein Zeeland. Deze rit gaat door een ander deel van Vlissingen waaronder de Boulevard en de Binnenhavens.

  De prijs van deze stadswandeling is geldig tot en met 31 maart 2023.

Ontdek het oude centrum van Vlissingen tijdens een Stadswandeling met gids

Ontdek het oude centrum van Vlissingen, dat in het verleden tweemaal werd verwoest door bombardementen en brand. Bekijk de prachtige mix van oude koopmanshuizen en moderne architectuur die de stad zijn charme geeft. Luister naar verhalen over het heden en verleden van Vlissingen, ontdek waar Michiel de Ruyter woonde en hoe hoog het water steeg tijdens de beruchte overstroming van 1953.

Wandel met de gids door de geschiedenis van Nederland

Ervaar Vlissingen door de ogen van een lokale expert tijdens deze begeleide wandeling door de oude stad. Zie het huis van Michiel de Ruyter en luister naar het verhaal achter de kogel boven zijn voordeur! Wie bezocht Vlissingen in 1809, en hoe hoog steeg het water tijdens de beruchte overstroming van 1 februari 1953? Door welke landen werd Vlissingen in de loop der jaren verwoest en bezet? Al deze vragen en meer worden beantwoord, terwijl je luistert naar verhalen uit het verleden en heden. Geniet van de schilderachtige straten, binnenplaatsen en pleinen van Vlissingen.

1572 Geboorte van Nederland

Het jaar 1572 is het begin van de ‘geboorte van Nederland’ én een keerpunt in de Tachtigjarige Oorlog (1568 – 1648). Het was een heftige strijd: oorlog en deels ook burgeroorlog. Elke stad in de Nederlanden speelde hierin zijn eigen rol en heeft zijn eigen herinneringen. Sommigen bleven de landsheer, koning Filips II van Spanje, trouw. Anderen namen deel aan een opstand onder leiding van Willem van Oranje. Uit eigen beweging of noodgedwongen. Nu, 450 jaar later, zijn veel Nederlandse gemeenten lid van het Samenwerkingsverband 1572. Zowel plaatsen die deelnamen aan de Opstand als plaatsen die dat niet, of pas later, deden. Vanaf 2022 willen ze gezamenlijk de gebeurtenissen en thema’s uit 1572 breed herdenken en actualiseren.

Ieder jaar organiseert Stadswandeling Vlissingen naast de standaard wandeling van circa anderhalf uur een extra themawandeling. Dit jaar staat de extra themawandeling in het teken van de Herdenking 450 jaar Geboorte van Nederland en vertelt het verhaal over de Opstand van Vlissingen 1572.

Onze partner

Wandelen in Vlissingen

Wandelen in Vlissingen. Luister naar verhalen over het heden en verleden van Vlissingen, ontdek waar Michiel de Ruyter woonde en hoe hoog het water steeg tijdens de beruchte overstroming van 1953. Zie de enige boom die de stormvloed heeft overleefd en waarom staan die flats zo scheef. Tijdens de wandeling laat onze gids het zien en verteld er alles over.

Tijden wandeling

Dinsdag: van 10.30 tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Donderdag: van 10.30 tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 15.30 uur.
Zaterdag: van 10.30 uur tot 12.00 uur of van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Zonnetrein Zeeland

De Zonnetrein rijdt ook dit jaar weer een fraaie route door het centrum van Vlissingen. U kunt de stad bezichtigen vanuit een moderne solartrein, die het openbaar vervoer (trein, veerboot Breskens) en parkeerterreinen aldaar met de binnenstad en toeristische attracties verbindt.


Vanaf 11.00 uur tot 12.30 uur rijdt de Zonnetrein een pendeldienst naar het centrum van Vlissingen.
Vanaf 12.30 uur tot 17.00 uur wordt de toeristische rondrit van een uur gereden.
In het hoog- en naseizoen zeven dagen per week, daarbuiten in het weekeinde.


De trein rijdt op zonne-energie,is emissievrij. De passagiers hebben een ruim uitzicht en de route toont Vlissingen in al zijn facetten. Voor groepen is dit ook met gids te boeken.

Stadswandeling combineren met Zonnetrein

Het is ook mogelijk de wandeling te combineren met een rondrit in de zonnetrein. Deze rit gaat door een ander deel van Vlissingen waaronder de Boulevard


Ook voor een leuke groepsactiviteit, familiefeest, reünie of zakelijk evenement boek je een stadswandeling.